Узо АДОЛО – 1 л.

36,00 лв.

Адоло е тройно дестилиран, като третата дестилация продължава 13 часа в малки, ръчно изработени, медни казани, произведени през 1911г. По този начин се постига максимално запазване на есенцията, ароматите и балансиран 100% троен дистилат с алкохолно съдържание 42%. Исидорос Арванитис неуморно търси идеалните съставки, с които през 1894г. създава съвършеното „Узо от Пломари на Исидорос Арванитис” от гр.Пломари на о-в Лесбос. Географското положение на о-в Лесбос, морето и плодородната почва, осигуряват най-висококачествените билки и семена, необходими за изпълнение на неговата тайна рецепта. Но най-важният фактор, на който се дължи уникалния вкус и аромат на Узо Пломари на Исидорос Арванитис, е анасона, отглежан на сертифицираните поля, собственост на дестилерията. Те се намират в съседното селище Лисвори, където расте най- хубавия анасон в света. Традиционният метод на дестилация, в ръчно произведени медни аламбици, също допринася за това, Пломари да е любимото узо на гърците.

Категория: